Lentetuin-actie: Doe mee en win!

De lente is weer in zicht! Zodra het warmer wordt komen wilde bijen en andere insecten uit hun winterrust. Tijd voor actie! Is jouw omgeving fijn voor bijen? Kunnen ze in de vroege lente bij jou terecht voor eten en drinken? Geef je tuin of balkon dan op voor de Gonzend Rivierenland lentetuin-actie en win.

Zorg jij ook voor een mooie en biodiverse lentetuin? Is die een voorbeeld voor anderen? Vind je het leuk om je balkon of tuin te laten zien? Geef je dan op en maak kans op een mooi cadeaupakket. Bovendien zetten we je tuin/balkon graag “in de etalage”, ter inspiratie van alle Rivierenlanders.

Inzending gesloten
Het deelnameformulier insturen kon uiterlijk tot en met 21 maart 2023. Je ziet het formulier hieronder nog wel staan, zodat je weet waar we naar vragen. Misschien wil je volgend jaar wel meedoen! Na 1 april maken we de winnaars van 2023 bekend. 

Jury
Een jury, bestaande uit Ada Wille (landschapsarchitect en eigenaar van de Honddijker Theetuin), Miny Krijgsman (IVN- deskundige en ‘tuinreservaat’-fanaat), Toos Groen en Winnie Blankestijn (winnaars van de Lentetuin-actie 2022) en Adrieke van Herk (projectleider bij Gonzend Rivierenland) beoordeelt de inzendingen. De jury let op:

  • aantal en verschillende soorten vroegbloeiers
  • waardplanten
  • aanwezigheid water
  • beschutting
  • je motivatie om iets voor vroege bestuivers te doen

Met de winnaars nemen we uiterlijk 29 maart contact op. We bezoeken hun tuin graag op 1 of 4 april, om meer te zien en te leren, en om nog meer foto's te maken.

Prijzen
De winnende tuinen krijgen mooie cadeaus: tips voor nog meer biodiversiteit in de tuin van landschapsarchitect Ada Wille en een bloemrijk pakket t.w.v. € 50,- met Krenkelaar appelcider en -sprankel, biologische zomerbollen en Blije Bij bloemzaad. En je krijgt zo'n prachtig bordje om in je tuin te zetten!

Daarnaast verloten we 10 keer twee zakjes Blije Bij Bloemzaad onder de inzenders.

Deelnameformulier Lentetuin-actie

Let op: je hebt 15 minuten de tijd tussen openen van deze pagina en verzenden van het formulier. Iets met veiligheid enzo. Doe je er langer over, dan loop je kans dat je alles wat je invulde kwijt bent.
Misschien moet je even nadenken over sommige antwoorden. Noteer ze dan even ergens anders en laad deze pagina daarna opnieuw. Dan ben je met copieren en plakken zeker binnen 15 minuten klaar!

Mocht het op deze manier niet lukken, stuur dan je antwoorden in een email aan: gonzend@defruitmotor.nl

Eerst even over jou zelf
En dan nu over je tuin / balkon. In welke gemeente van de Regio Rivierenland ligt die?
Wat is het adres van je tuin?
1) Is de tuin privé bezit of anders? (bijvoorbeeld horend bij een school, stichting)
2) Hoe groot is je tuin of balkon? (grote én kleine tuinen kunnen mee doen, en zelfs balkons!)
3) Welke soorten vroegbloeiende planten komen in jouw tuin voor? Denk aan bollen, bloeiende hagen, bomen of struiken en andere vaste planten.
4) Waarom heb je deze planten in je tuin?
5) Help je bijen en andere wilde bestuivers (bijen, hommels en zweefvliegen) ook op andere manieren, bijvoorbeeld met water in je tuin?
6) Waarom moeten we zeker bij jou komen kijken?
Hoe ziet je tuin/balkon eruit in het vroege voorjaar? Upload min. 1 en max. 3 foto’s (let op dat ze rechtenvrij zijn). En LET OP: maximaal 8 MB per foto!
WANNEER EN HOE MOGEN WIJ CONTACT MET JOU OPNEMEN?
a) Als ik win mag er contact met mij worden opgenomen. En ik werk mee aan een bezoek van de jury aan mijn tuin. Daarvoor ben ik beschikbaar op 1 en 4 april.
b) Ik geef toestemming mijn informatie en foto's te gebruiken voor communicatie rond deze actie en Gonzend Rivierenland.
c) Houd mij op de hoogte van Gonzend Rivierenland activiteiten

* Deze velden zijn verplicht.
Naar het overzicht
 
© 2023 Gonzend Rivierenland