Bloemrijke(n) Bijeenkomst in Buren

Op maandagavond 10 juli is er weer een Bloemrijke(n) bijeenkomst. In dit project werkt De Fruitmotor samen met inwoners van Rivierenland aan (meer) bloemrijke stukken op openbaar toegankelijke plaatsen. Goed voor wilde bijen, vlinders en andere insecten, mooi om te zien en leuk om samen mee bezig te zijn!

Inspiratie, kennis en informatie
Ben je betrokken bij een dergelijk initiatief in één van de gemeenten van Regio Rivierenland? Wil je inspiratie opdoen, gelijkgestemden ontmoeten en kennis en ervaring uitwisselen? Je bent van harte welkom bij deze 'Community of Practice"! Ook als je alleen belangstelling hebt en (nog) niet betrokken bent bij een ‘bloemrijk’ initiatief.

Te gast bij 'Bloemrijk Buren'
Vanaf 19 uur ben je welkom in het clubhuis van Tennisvereniging Buren (Plantsoen 3, 4116 CB Buren), waar we om 19.30 starten met het programma. Trekker Nicole Cox vertelt over de acties die afgelopen jaar in het kader van Bloemrijken in Buren, ter bevordering van biodiversiteit, zijn ondernomen. Onder andere de herinrichting van de rotonde (naast de tennisvereniging gelegen) en de totstandkoming van sinusmaaibeheer in hoogstamboomgaard De Toeren. Dit doet zij onder de vlag van en in samenwerking met Stichting Burgers van Buren, die ook al jaren zelfbeheer doen in het 'plantsoen' rond het voormalige kasteel van Buren. Uiteraard gaan we ook buiten een kijkje nemen! 

Meten is weten
We doen het allemaal voor meer dierenleven. Hoe weet je nou of dat wat je doet ook effect heeft? Daarover valt heel wat te vertellen. In De Toeren is bijvoorbeeld een nulmeting gedaan voordat gestart werd met het nieuwe maaibeheer, met de methode van de nectarindex. We werpen een korte blik op de score van De Toeren.

Je ziet ze (niet) vliegen
Kijken of je de beestjes ziet vliegen is natuurlijk ook een methode. Daarover vertelt Wim Janssen, inwoner van Beusichem en aangesloten bij de werkgroep Biodivers Buren. Met grote passie voor natuur monitort hij al jaren vrijwillig voor de Vlinderstichting. Hij is ook zeer actief in zijn eigen natuurlijke tuin vlakbij de uiterwaarden. Bij ons rondje buiten kan hij hopelijk ook één en ander aan gonzends en fladderends laten zien. Om 21.30 uur ronden we het programma af. De ervaring leert dat er nog wel wat wordt nagepraat...

Ben je erbij?
We zien je graag! Zou je je wel even willen aanmelden door onderstaand formuliertje in te vullen? Dank!

ja

* Deze velden zijn verplicht.

Naar het overzicht
 
© 2024 Gonzend Rivierenland