Publicaties

Geschreven op

Gonzend Magazine #2

Het tweede Gonzende Magazine gaat over Bloemrijken in Rivierenland! Zes inspirende voorbeelden van Bloemrijken woren hierin geportretteerd, in woord en beeld. Bevlogen inwoners delen hun successen en uitdagingen en vertellen hoe zij hun buurt 'in bloei' zetten.

Lees meer

Geschreven op

Werkbladen Bloemrijken

In het project ‘Bloemrijken’ werkt De Fruitmotor samen met inwoners aan het realiseren van meer bloemrijke plekken voor wilde bijen en andere insecten. We hebben een serie werkbladen voor Bloemrijken gemaakt. Hie

Lees meer

Geschreven op

Gonzende nieuwsbrief

In de nieuwsbrief van Gonzend Rivierenland delen we nieuws en groene activiteiten van het team en van partners in de regio. Wil je deze nieuwsbrief voortaan ontvangen? Vul dan het onderstaande formulier in. We houden je graag op de hoogte! Lees de nieuwsbrieven ook hier:

Lees meer

Geschreven op

Gonzend Verder

In het kleine boekje 'Gonzend Verder - een toekomstperspectief' vind je een samenvatting van de resultaten van de eerste drie jaar Gonzend Rivierenland. Het boekje diende tevens als programmaboekje op 26 oktober, tijdens het event 'Gonzend Verder' in Appeltern.

Lees meer

Geschreven op

Magazine GONZEND #1

Bedrijven kunnen veel doen voor de biodiversiteit op hun eigen terrein. In Rivierenland zijn gelukkig al mooie ondernemers actief op hun eigen terrein. We maakten een prachtig magazine met portretten van tien van zulke bedrijven.

Lees meer

Geschreven op

Bijen in je tuin: Hoe doe je dat?

In het boekje 'Bijen in je tuin - hoe doe je dat?' laten we zien hoe eenvoudig het is om bijen en andere insecten te helpen. Wat kun je doen in je eigen tuin, op je balkon of samen met anderen in je wijk? Het boekje bevat praktische tips en links naar nog meer informatie.

Lees meer

Geschreven op

Landschapsplan Gonzend Rivierenland

Voor het Rivierengebied is een Landschapsplan opgesteld door Henk van Blerck (landschapsarchitect, Schokland en water) en Henk van Ziel (landschapsecoloog, Buro Hemmen) in opdracht van de acht gemeenten van Rivierenland. Het is hier te downloaden:

Lees meer

 

Doe mee!

Ken jij biodiverse initiatieven in de regio? Heb je zelf zo'n initiatief en wil je samenwerken? Of heb je een goed idee? Aarzel niet om contact op te nemen met een mailtje aan gonzend@defruitmotor.nl.

Wil je graag updates ontvangen over evenementen, activiteiten en acties?
Meld je aan voor de Gonzend Rivierenland nieuwsbrief

© 2024 Gonzend Rivierenland