Buren in 't Groen - informatiebijeenkomst

Informatieavond over het beplantingsproject Buren in het Groen (locatie: Dorpshuis Erichem). Speciaal voor inwoners in het buitengebied. Deze kunnen advies en (financiële) ondersteuning krijgen om op hun erf inheemse beplanting te plaatsen. Lees hier meer.

Met deze actie willen gemeente Buren en SLG samen met inwoners het karakteristieke landschap versterken en de biodiversiteit vergroten. Denk aan knotwilgen, vogelbosjes, elzenrijen, struweelhagen en/of hoogstambomen. Op 12 juni krijg je informatie over je eigen landschap, hoor je hoe je mee kunt doen aan het project en wat de ‘spelregels’ zijn. Ook kun je je gelijk aanmelden voor een veldbezoek met inrichtingsplan. Voor maximaal 20 inwoners. Bij uitstek geschikt voor inwoners op één van de landschapslinten die door Buren gaan!

Van aanvraag tot aanplanten
Heb je belangstelling voor een veldbezoek met advies? Een adviseur van SLG kijkt samen met jou naar de mogelijkheden van landschapselementen op het terrein. Op basis van deze informatie ontvang je een kosteloos beplantingsplan. Daarin staan een schets van de inrichting, een lijst met mogelijke planten en een berekening van de financiële bijdrage. Na akkoord wordt de beplanting voor je besteld. In het najaar wordt de beplanting gezamenlijk uitgedeeld.Naar het overzicht
 
© 2024 Gonzend Rivierenland