Gelderse Natuurmakersdagen

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni organiseerd Provincie Gelderland de eerste editie van de Gelderse Natuurmakersdagen. Twee dagen vol excursies in natuurgebieden, natuur in de stad en natuur op het platteland. Natuurvrijwilligers leiden u rond en laten u zien hoe zij bijdragen aan de natuur. 

Excursies in de natuur, in de stad én het platteland 
Tijdens de Gelderse Natuurmakersdagen laten natuurvrijwilligers zien waar zij aan werken en wat het oplevert voor de natuur. De excursies vinden plaats in de hele provincie. Daar waar de vrijwilligers werkzaam zijn: in de natuurgebieden, op het platteland én ook in de stad. Een grote diversiteit aan natuurorganisaties en natuurvrijwilligers doen mee. Leer hoe visonderzoek werkt, zie wat er voor planten en dieren in de stad gedaan wordt, bezoek een biologische boerderij, ontdek hoe voedselbossen werken of ga op expeditie door prachtige Gelderse natuurgebieden. Er is voor elk wat wils! 

Eerste editie van de Gelderse Natuurmakersdagen 
In Gelderland werken ruim 20.000 natuurvrijwilligers aan natuur en landschap. Zij zijn aangesloten bij een verscheidenheid aan natuur- en vrijwilligersorganisaties en leveren een belangrijke bijdrage aan het beheer van natuurgebieden, de aanleg van bomen en struiken in het landelijk gebied, monitoringswerk en zijn de onmisbare kracht achter vele vergroeningsinitiatieven in steden. Natuurvrijwilligerswerk is daarmee van grote waarde voor het herstel van de biodiversiteit, het behoud van historische cultuurlandschappen en onze natuurgebieden. Hiervoor zijn we alle natuurvrijwilligers zeer dankbaar. De Gelderse Natuurmakersdagen staan dan ook in het teken van natuurvrijwilligers: wat doen zij zoal en hoe draagt dit bij aan biodiversiteitsherstel? 

Aanmelden
Wilt u meer informatie over de Gelderse Natuurmakers dagen of het aanbod van de excursies bekijken? Lees het via de onderstaande link, u kunt zich aanmelden tot 30 mei 2023. 

Klik hier voor meer informatie. 

Naar het overzicht
 
© 2024 Gonzend Rivierenland