IVN-Wandeling Heemtuin Geldermalsen

Op vrijdagavond 3 mei organiseren de natuurgidsen van IVN West-Betuwe een wandeling in de Heemtuin van Geldermalsen. Het is een groene strook langs de Linge vlakbij het centrum. Een mooi gebiedje, waar veel Geldermalsenaren een ommetje lopen. Ook is het een loopverbinding tussen centrum en station. 

De Heemtuin dateert uit de jaren ’70. Bij de aanleg zijn in deze tuin allerlei Betuwse landschapselementen verwerkt. Denk aan hoogstamfruit, wilgen, grienden, walnoten, meidoornhagen, maar ook een knuppelpad en een elzenbroekbos. In de loop der jaren is alle aanplant enorm gegroeid. Tegelijk is er wel het een en ander verdwenen. Ook is er geregeld discussie geweest over de inrichting en het gebruik van de heemtuin. Hart voor de Heemtuin (ook betrokken bij 'Bloemrijken') probeert samen met buurtbewoners de biodiversiteit te verhogen. De bever laat zijn knaagsporen in het westelijk deel van de heemtuin duidelijk zien. Er is dus genoeg te ontdekken tijdens deze avondwandeling! 

Aanmelden is niet verplicht maar wel prettig en kan via de site van IVN West-Betuwe. Daar vind je ook nog meer (praktische) informatie over de wandeling. 

Foto: Heemtuin Geldermalsen. Fieke Vos

Naar het overzicht
 
© 2024 Gonzend Rivierenland