Startbijeenkomst Landschapslint Tiel - Eck en Wiel

Er is een overkoepelend idee: tussen alle veerponten in Rivierenland gaan we aan de slag met het realiseren van (in totaal 7) aaneengesloten ecologische structuren van groen-blauwe dooradering.

Er is een concreet plan: het lint tussen Tiel en Eck en Wiel is het eerste lint dat we willen aanpakken. Het gaat de Vlinderroute heten, omdat het startpunt in de Vlindertuin in hartje Tiel is, van daaruit via geveltuintjes overgaat naar de buitenring om Tiel waar kraamkamers worden aangelegd voor vlinders (en andere insecten), en zich vervolgens vormt tot een prachtig landschapslint dat door het buitengebied slingert! Het idee is dat het lint gaat lopen langs de Dode Linge, naar Zoelen, naar het noorden naar Maurik en tenslotte naar het pontje van Eck en Wiel.

Dit is de link naar een animatiefilmpje met vlinders die gemaakt zijn door kinderen van de Kinderraad & van Petje Af in Tiel - https://vimeo.com/812814005

Het is een verbeelding van de ‘Vergroeningsgolf vanuit de Vlindertuin’, waarbij alles uiteindelijk leidt naar de komst van de Vlinderroute!

 

We betrekken schoolkinderen en jongeren in het project, langs de route komen waar mogelijk kleine kunstwerken en zo wordt de Vlinderroute niet alleen van de vlinders maar van iedereen.

Dat willen we graag samen met jullie in 2024 gaan uitvoeren! “Wij” zijn Gera van der Leun, beeldend kunstenaar en trekker van de Vlindertuin in Tiel; en Hilde Engels, trekker van het programma Gonzend Rivierenland (www.gonzend.nl).

10.00 - 10.45 uur: bollen ophalen
10.45 - 12.30 uur: sparren over najaarsactiviteiten
10.00 - 12.30 uur: het hele programma

* Deze velden zijn verplicht.

Daarom houden we een startbijeenkomst op woensdag 24 januari. Dan willen we graag samen met jullie de beste kansen voor een route bepalen, bespreken wat we daarvoor nodig hebben en wie wat kan doen.

Heb je het idee dat mensen in de genodigdenlijst missen die een bijdrage kunnen leveren, ben je vrij om ze uit te nodigen. Laat het mij wel even weten in verband met het aantal plaatsen.

Naar het overzicht
 
© 2024 Gonzend Rivierenland