Vogel- en plantenexcursie in Heesseltsche uiterwaarden

Op zaterdag 23 september organiseert IVN West-Betuwe twee excursies in de Heesseltsche uiterwaarden. Om 14.00 uur ’s middags kunnen deelnemers kiezen tussen een natuurwandeling gericht op planten of op vogels. Iedereen is welkom.

Vroeger werd er klei gewonnen in de Heesseltsche uiterwaarden. Daarna is het gebied voor de landbouw gebruikt. Enkele jaren geleden zijn deze uiterwaarden omgevormd tot een prachtig gebied met veel ruimte voor de rivier en de natuur. De leden van de Vo­gel­werk­groep en de Plan­ten­werk­groep van IVN West-Betuwe in­ven­ta­ri­se­ren hier wat er leeft en groeit. Welke planten ontwikkelen zich op de hogere en op de lagere plekken? Welke vogels profiteren van dit gebied? Kortom, hoe gaat het nu met de natuur in deze uiterwaarden?

De na­tuur­gid­sen van IVN West-Betuwe laten deelnemers graag zien en horen. In twee groepen kunnen deelnemers de Hees­selt­sche ui­ter­waar­den ervaren: de ene groep richt zich meer op de vogels en de andere groep meer op de planten. Vooral planten die op andere plekken in Nederland zeldzaam zijn en in dit rivierengebied voorkomen, krijgen speciale aandacht. Zowel bij de vogel- als de plantenexcursie komt verder alles aan bod dat tijdens deze excursies wordt waargenomen.

Ben je benieuwd naar wat er leeft en bloeit in de Heesseltsche uiterwaarden in deze tijd van het jaar? Ga 23 september mee met de IVN-natuurgidsen.

Bekijk ook de website van IVN West-Betuwe hier.

Praktische informatie

  • De excursies voor vogels en planten starten zaterdag 23 september om 14.00 uur en duren ongeveer 2 uur.
  • Het startpunt is de parkeerplaats tegenover Waalbandijk 104, Opijnen
  • Deelname aan de excursie is gratis. Graag vooraf aanmelden via gwg@ivnwestbetuwe.nl en daarbij aangeven of je voorkeur uitgaat naar vogels of planten.
  • Goede wandelschoenen zijn aan te raden. De wandelpaden zijn ongelijkmatig en niet geschikt voor wandelwagens of rolstoelen.
  • Advies: lange broek met sokken erover en lange mouwen tegen teken en muggen.
  • Neem je verrekijker mee. Als je er geen hebt, kun je een verrekijker bij de gidsen lenen.
  • Meer informatie over natuurgebied Heesseltsche uiterwaarden vind je hier
Naar het overzicht
 
© 2024 Gonzend Rivierenland