Kuilenburger Polder

Met veel passie werken grondeigenaren, natuurorganisaties en bedrijven samen aan meer biodiversiteit. We planten bomen, zaaien bloemen en werken aan een natuurvriendelijke inrichting. Zo komt er steeds meer leven in de polder. We versterken het landschap en de biodiversiteit in de polders Redichem en De Geeren in het oostelijk buitengebied van Culemborg. Het project is in 2020 voorbereid en begin 2021 gestart. Eerst als onderdeel van het Platform Natuurinclusieve landbouw Gelderland, nu als onderdeel van Gonzend Rivierenland. De Fruitmotor faciliteert het Kuilenburger Polder project.

Het resultaat mag er zijn:122 bomen geplant—1608 struiken—75 m² poel aangelegd—200 m takkenrillen—4 ha kruidenrijk gras-land—1,13 ha bloemakkerrand—1500 m² patrijzenstrook—4.500 bollen—steenuilen-en vleermuiskasten opgehangen—ecologisch slootbeheer toegepast—natuurvriendelijke oevers aangelegd—wilgenknotploeg gestart en er komt nog meer!

Bekijk hier de film die Jeppe van Pruisen (Change the Story) maakte van Ada Wille. Zij is trekker van dit project, landschapsarchitect en eigenaar van de Honddijker Theetuin.

 

Naar het overzicht
 
© 2024 Gonzend Rivierenland