De Vlinderroute

In co-creatie met Gera van der Leun (o.a. initiatiefneemster van de Vlindertuin in Tiel) heeft De Fruitmotor 7 linten door het landschap bedacht, die van veer naar veer gaan. Op het plaatje zie je de schets. Zo gaan we op 7 plekken in Rivierenland prachtige noord-zuid verbindingen aanleggen, bestaand uit heggen, boomsingels, bloemranden, poelen, vogelbosjes, passend in het landschap. En binnen de kernen vormen Bloemrijken mooie stapstenen. De acht gemeenten van Rivierenland, het Waterschap, de agrarische natuurverenigingen, de landschapsverenigingen, boeren, burgers en buitenlui zijn allemaal uitgenodigd om mee te doen in de realisatie!

schets 7 linten 

In Tiel worden inmiddels de ideeën voor een Vlinderroute steeds concreter. Voor het noordelijke deel zijn er in 2024 al enkele bijeenkomsten geweest om de ideeën uit te werken. De route start natuurlijk vanuit de prachtige Vlindertuin in Tiel, door de stad slingerend en naar het buitengebied. Vervolgens afbuigend en slingerend via Zoelen en Maurik naar Eck en Wiel. Naar het zuiden is het idee dat de route richting Lith gaat. Initiator Gera van der Leun is de trekker van dit lint door het landschap. Een inspirerend filmpje zie je hier. En ook hier. Download ook de folder van de Vlinderroute voor nog meer informatie.

Meedoen of -denken?
Heb je een concreet idee voor de Vlinderroute op eigen terrein? Of ken je mensen met land die daar wel maatregelen voor meer biodiversiteit willen nemen? Of andere suggesties? Laat het ons weten door het formulier hieronder in te vullen.


* Deze velden zijn verplicht.

 

 

 

 

Inspiratie

'Streekholders' in Rivierenland voelen zich meer verbonden in een netwerk en zijn geïnspireerd om samen te werken aan een mooier landschap.

 

Sociaal kapitaal

Er is een sterk sociaal netwerk van verbonden 'streekholders' en er ontstaan nieuwe samenwerkingsverbanden.

 

Natuurlijk kapitaal

Er ontstaan biodiverse linten of corridors in het landschap die de mooie kwaliteitsgebieden (de parels) met elkaar verbinden.

 

Financieel kapitaal

Er is meer geld gemobiliseerd t.b.v. landschapsherstel en duurzame landschapsproducten.

Doe mee!

Ken jij biodiverse initiatieven in de regio? Heb je zelf zo'n initiatief en wil je samenwerken? Of heb je een goed idee? Aarzel niet om contact op te nemen met een mailtje aan gonzend@defruitmotor.nl.

Wil je graag updates ontvangen over evenementen, activiteiten en acties?
Meld je aan voor de Gonzend Rivierenland nieuwsbrief

© 2024 Gonzend Rivierenland