Bloemrijke(n) Bijeenkomst in Zaltbommel

Op woensdagavond 26 juni is er weer een Bloemrijke(n) bijeenkomst. In het project Bloemrijken werkt De Fruitmotor samen met inwoners van Rivierenland aan (meer) bloemrijke stukken op openbaar toegankelijke plaatsen. Goed voor wilde bijen, vlinders en andere insecten, mooi om te zien en leuk om samen mee bezig te zijn!

Inspiratie, kennis en informatie
Ben je betrokken bij een dergelijk initiatief in één van de gemeenten van Regio Rivierenland? Wil je inspiratie opdoen, gelijkgestemden ontmoeten en kennis en ervaring uitwisselen? Je bent van harte welkom bij deze 'Community of Practice"! Ook als je alleen belangstelling hebt en (nog) niet betrokken bent bij een ‘bloemrijk’ initiatief.

Tijd: 19.30 - 21.30 (inloop vanaf 19.00 uur)
Locatie: De Torentuin in Zaltbommel (aan de Vogelenzang, 5301 ER)

Over de Torentuin
De TorenTuin ligt 'onder de toren' van de bekende Sint Maartenskerk van Zaltbommel, achter de huizen, tegen de stadsgracht en de resten van de oude stadsmuur. Buurt- en andere stadsbewoners tuinieren hier gezamenlijk. Er is een moestuin, boomgaard, vele bloemen, natuurspeelplaats en meer. Deze stadsoase bestaat inmiddels ruim tien jaar en draait op ongeveer dertig vrijwilligers uit de directe buurt maar ook uit andere delen van de stad, aangevoerd door een bevlogen bestuur. Bevorderen van sociale cohesie is een belangrijke drijfveer van deze 'samentuiniers', naast (begrip voor) biodiversiteit in de stad brengen.  

Deze avond delen de initiatiefnemers van de Torentuin graag hun ervaringen en laten ons de boomgaard zien, die al bijna toen jaar verschralend wordt beheerd, en de bloemeplukwei. Uiteraard is er veel gelegenheid elkaar te spreken en te netwerken.

Ben je erbij?
We zien je graag! Zou je je wel even willen aanmelden door onderstaand formuliertje in te vullen? Dank!

Foto (Bloemrijke(n) Bijeenkomst 25 maart 2024 in Tiel): Marjolein den Hartog

ja

* Deze velden zijn verplicht.

Naar het overzicht
 
© 2024 Gonzend Rivierenland