Meer Bloemrijken in de Bommelerwaard!

Op maandagavond 18 maart is er weer een bijeenkomst over het project Bloemrijken voor inwoners van de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel. In dit project werkt De Fruitmotor samen met inwoners van Rivierenland aan (meer) bloemrijke stukken op openbaar toegankelijke plaatsen in woonwijken en dorpskernen. Goed voor wilde bijen en andere insecten en dus ook voor de biodiversiteit in het algemeen. In de Bommelerwaard werkt nu ook agrarische natuurvereniging De Capreton mee aan het realiseren van meer Bloemrijken! 

Wil je samen met buurt- of dorpsgenoten je directe omgeving vergroenen en woon je in de gemeente Zaltbommel of Maasdriel? Je bent van harte welkom! Op deze avond krijg je informatie over het project en hopen we je te enthousiasmeren zelf aan de slag te gaan. Ook als je al bezig bent met een vergelijkbaar project ben je van harte welkom.

Praktisch
Waar? Bij Boerengolf Hedel - Achterdijk 57, 5321 JB Hedel
Hoe laat? Aanvang 20.00 uur, einde 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Ben je erbij? Leuk! Meld je alsjeblieft even aan via de link onderaan.

Wat is Bloemrijken?
Groepen inwoners kunnen door mee te doen aan dit project:

  • kennis, inspiratie en ervaring uitwisselen met andere initiatieven tijdens onze Bloemrijke(n) bijeenkomsten
  • gebruik maken van kennis uit Team Gonzend (advies / meedenken over beplanting of ontwerp)
  • gebruik maken van de werkbladen met heel veel informatie
  • een financiële bijdrage ontvangen voor bijvoorbeeld aankoop van plant- of zaaigoed 

Kortom: concreet aan de slag! Bloemrijken leveren een belangrijke bijdrage aan het behalen van de doelstellingen van Gonzend Rivierenland door enerzijds het creëren 'hotspots' van hogere biodiversiteit en anderzijds meer bewustwording onder inwoners over het onderwerp. De focus ligt op het realiseren van meer bloemen en planten met meerwaarde voor insecten, vogels en andere dieren, op zo'n manier dat ook mensen er van genieten! 

Aanmelden voor bijeenkomst op 18 maart 2024

Naar het overzicht
 
© 2024 Gonzend Rivierenland