Startbijeenkomst Landschapslint Tiel - Eck en Wiel

Denk en doe mee met de realisatie van de Vlinderroute! Bij Gonzend Rivierenland is er een overkoepelend idee: tussen alle veerponten in Rivierenland gaan we aan de slag met het realiseren van (in totaal 7) aaneengesloten ecologische structuren van groen-blauwe dooradering. En er is een concreet plan: het lint tussen Tiel en Eck en Wiel is het eerste lint dat we willen aanpakken. Dit gaat de Vlinderroute heten, omdat het startpunt in de Vlindertuin in hartje Tiel is, van daaruit via geveltuintjes overgaat naar de buitenring om Tiel waar kraamkamers worden aangelegd voor vlinders (en andere insecten), en zich vervolgens vormt tot een prachtig landschapslint dat door het buitengebied slingert!

Het idee is dat het lint gaat lopen langs de Dode Linge, naar Zoelen, naar het noorden naar Maurik en tenslotte naar het pontje van Eck en Wiel. Zie ook dit animatiefilmpje met vlinders, gemaakt door kinderen van de Kinderraad & Petje Af in Tiel. Het is een verbeelding van de ‘Vergroeningsgolf vanuit de Vlindertuin’, waarbij alles uiteindelijk leidt naar de komst van de Vlinderroute!

We betrekken schoolkinderen en jongeren in het project, langs de route komen waar mogelijk kleine kunstwerken en zo wordt de Vlinderroute niet alleen van de vlinders maar van iedereen. Dat willen we graag samen met jullie in 2024 gaan uitvoeren! “Wij” zijn Gera van der Leun, beeldend kunstenaar en trekker van de Vlindertuin in Tiel; en Hilde Engels, trekker van het programma Gonzend Rivierenland.

Daarom houden we een startbijeenkomst op woensdag 24 januari (van 15.00 tot 17.00 uur) in het gemeentehuis in Tiel. Dan willen we graag met wie daarover wil meedenken de beste kansen voor een route bepalen, bespreken wat we daarvoor nodig hebben en wie wat kan doen. Doe je ook mee? Meld je aan via het formulier hieronder.


* Deze velden zijn verplicht.

 

Naar het overzicht
 
© 2024 Gonzend Rivierenland